Salátázz velem!

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy öt éve élvezhetem az Eisberg Hungary bizalmát, aminek köszönhetően finomabbnál finomabb salátakreációkat állítok össze nap, mint nap.

Az idők során sajnos a salátafogyasztást felruházták különböző előítéletekkel, címkékkel.
Én ezeket a tévhiteket oszlatom el ízletes, és könnyen elkészíthető salátareceptjeimmel.

Mivel a dietetikusok ajánlása szerint naponta 4 adag zöldséget vagy gyümölcsöt javasolt fogyasztanunk, fontos, hogy szeressük azt, amit megeszünk, hiszen a szervezetünknek szüksége van az ebből származó vitaminokra és ásványi anyagokra.

Gyere, salátázz velem! Fedezd fel velem az ezernyi lehetőséget, ami a salátákban rejlik.
Ígérem, ízleni fog!

Rukkola Saláta mozzarellával a la Sifi

RUKKOLA SALÁTA MOZZARELLÁVAL A LA SIFI

Hozzávalók 2 személyre:
80g Eisberg rukkola, 5 db koktél paradicsom, 1 avokádó, 50 g mozzarella, 1 ek olivaolaj, 1  ek balzsamecet, só, bors, 1 ek pesto

Elkészítés: A rukkolát egy tálba szórjuk. A paradicsomokat félbe vágjuk, az avokádót izlésesen felszeleteljük, a salátára rendezzük, hozzá adjuk a mozzarellát is. Az olajat, a pesztót, és a balzsamecetet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A salátát meglocsoljuk az öntettel, azonnal fogyasztjuk.

FETÁS-SPENÓTOS MÁRTOGATÓS ZÖLDSÉGNYÁRSAKKAL

Hozzávalók 2 főre:
100 g fetasajt, 2 evőkanál joghurt, 1 marék bébispenót (kb 35 g),
1 gerezd fokhagyma, 1 csilipaprika, pár csepp lime lé, 6 bambusznyárs
Zöldségek kockázva: kaliforniai paprika, uborka, retek, koktélparadicsom

Elkészítés: Készítsük el a mártogatóst. A joghurtot keverjük simára a feta sajttal, reszeljük bele a fokhagymát és a kierezett apróra vágott csilit. A spenótot vágjuk vékony laskára, keverjük a krémbe. Csepegtessünk hozzá pár csepp lime lét, kóstoljuk meg, és ízlésünk szerint fűszerezzük sóval, borssal, lime-lével, vagy egy kis csilivel.

Ha kész, tegyük félre, és készítsük el a zöldségnyársakat. A zöldségeket vágjuk 2,5 cm-es darabokra, és egymást váltva húzzuk nyársra. Rögtön tálalhatjuk is ezt a finomságot.

Fetás-spenótos mártogatós zöldségnyársakkal
Rukkolasaláta körtével és nyers sonkával

RUKKOLASALÁTA KÖRTÉVEL ÉS NYERS SONKÁVAL

Hozzávalók 2 főre:
2 nagy körte, 80 g prosciutto crudo, vagy prosciutto Parmigiano (olasz nyers sonka), 80 g  rukkola, négyszinű bors, 2 evőkanál, olivaolaj, 1 kiskanál genovai pesto, 1 ek fehérbalzsamecet

Elkészítés: A körtéket mossuk, magházukat kivesszük és szeletekre, vagy gerezdekre vágjuk. 1 kiskanálnyit elveszünk az olajból, azt a serpenyőbe öntjük és a körteszeleteket ezen megpirítjuk. A rukkolát tálba szórjuk, a sonkaszeleteket félbe vágjuk.  A fél sonkaszeletekből kis rózsákat göngyölünk, elrendezzük a salátán. Amíg sülnek a körték, elkészítjük az öntetet: az olajat, a pesztót és a balzsamecetet összekeverjük, sózzuk-borsozzuk. A körtéket a salátára rendezzük, és meglocsoljuk az öntettel.

ALMÁS-ÁFONYÁS SALÁTA BACONCSIPSSZEL

Hozzávalók 2 főre:
100 g FRESHWELL mix, 1 alma, 50 g áfonya, 3 szelet bacon, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál méz, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál, borecet, só, bors

Elkészítés:
Az alma magházát ki vágjuk, az almát fel szeleteljük. A bacont süssük arany barnára egy serpenyőben, majd vegyük ki egy konyhai papírtörlőre. Öntsük ki a serpenyőből a zsírt, csak egy evőkanálnyi maradjon benne. Ebben a zsírban pirítsuk meg az almaszeleteket. Az öntet hozzávalóit (olaj, méz, mustár, ecet) egy kis üvegben rázzuk össze, kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Állítsuk össze a salátát: a salátakeveréken rendezzük el az almaszeleteket, az áfonyát, és a darabokra tört ropogós bacont, majd locsoljuk rá az öntetet.

Almás-áfonyás saláta baconcsipsszel
Bazsalikomos madársaláta gránátalmával

BAZSALIKOMOS MADÁRSALÁTA GRÁNÁTALMÁVAL

Hozzávalók 2 főre:
80 g madársaláta ( 1 csomag), ½ fej kis lilahagyma, 1 gránát alma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 2 evőkanál narancslé, 1 kiskanál fehérborecet, só, bors

Elkészítés: Készítsük el az öntetet, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni. Az olajat a narancslével, a petrezselyemzölddel, és az ecettel keverjük el, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A fél lilahagymát vágjuk nagyon vékony szeletekre, amelyeket azután rázzunk szét  gerezdekre. A gránátalmából szedjük ki a magokat. A salátát szórjuk egy tálba, lazán forgassuk bele a gránátalmát és a hagymát, majd a narancsos-petrezselymes öntettel locsoljuk meg. Azonnal fogyasszuk.

GYÜMÖLCSÖS CAMEMBERT SALÁTA

Hozzávalók 2 főre:
100- 130 g saláta mix (fél csomag), 1 doboz camembert sajt ( 125 g), 100 g piros bogyós gyümölcs (szeder, málna, áfonya), 100 g mangó vagy ananász felkockázva (friss), 4 dkg dió, 1 kiskanál szőlőmagolaj, 1 teáskanál balzsamecet, 2 olivaolaj, ½ teáskanál méz, vagy más ízesítő, só, bors

Elkészítés:
A diót a szőlőmagolajon rázogatva megpirítjuk.
A camembert sajtot cikkekre vágjuk, a mangót, vagy ananászt meghámozzuk, felvágjuk.
Egy salátás tálban összekeverjük a zöldsalátát a gyümölcsökkel.
A tetejére rendezzük a sajtszeleteket.
Az öntet hozzávalóit (olívaolaj, ecet, méz) egy kis üvegben összerázzuk, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A salátára locsoljuk az öntetet, majd pirított dióval megszórva tálaljuk.

Gyümölcsös camembert saláta
Gomolyás saláta

GOMOLYÁS SALÁTA

Hozzávalók 2 főre:
130 g FreshBalance MIX (fél csomag), 80-100 g gomolya sajt (füstölt), 40 g dió (durvára törve), 1 kiskanál szőlőmagolaj, 3 db koktél paradicsom, ½ fej lila hagyma, 2 szelet kenyér (pirítva a tálaláshoz), 2 evőkanál olivaolaj, 2 kiskanál fehér balzsamecet

Elkészítés: A lilahagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk. A salátakeveréket, a koktélparadicsomokat és a lilahagymát egy nagy tálban összekeverjük. Az öntet hozzávalóit, az olajat és a balzsamecetet egy kis üvegben összerázzuk. Serpenyőt előkészítjük, egy kis olajon megpirítjuk a diót. Kivesszük és papírtörlőre. A sajtokat vékonyan beolajozzuk és mindkét oldalukat hirtelen megsütjük.A diót, a sajtot a saláta tetejére halmozzuk, és az öntettel meglocsoljuk.

MADÁRSALÁTA KECSKESAJTTAL, EPERREL

Hozzávalók 2 főre:
80 g madársaláta ( 1csomag), 150 g eper, 6 nagyobb szem, 80 g kecskesajt, 1 evőkanál balzsamecet, 3 evőkanál olivaolaj, 1 kiskanál meggyszörp, vagy bármilyen piros bogyós szörp, só, bors

Elkészítés: A madársalátát tálba szórjuk. A kecskesajtot falatnyi kockákra vágjuk. 2 szem eper kivételével az epret megmossuk, negyedekre, szeletekre vágjuk. Az öntethez a félretett 2 szem epret, az olajjal, balzsamecettel és szörppel botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sűrű, kiskanalanként adjunk hozzá vizet. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Elrendezzük a salátán az epreket és a kecskesajt darabokat, az öntettel meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.

Madársaláta kecskesajttal, eperrel